Andreas ”Adde” Johansson blir ”Hall of Fame” medlem i DIF PADEL

Vi välkomnar Andreas “Adde” Johansson som medlem i DIF Padel och vår egen Hall of Fame där vi hittar celebra järnkaminer som grävt guld åt oss i någon annan sport och nu hittat till Padel. Och det är många röster som menar att Adde av alla gamla stars som spelar Padel faktisk är bäst. Tur att KM kommer i senare i år så vi får svart på vitt.

Ingen Djurgårdare bör behöva någon djupare presentation av den offensiva mittfältaren som var en stor bidragande faktor till två SM-guld (2002 och 2003) och två guldmedaljer i Svenska Cupen (2002 och 2004) för Djurgårdens IF i fotbollen. Vi ringde upp Andreas för att gratulera och ställde lite frågor kring hans passion för padelsporten och gamla guldkantiga bekantskaper.

Tjena Adde! Stort grattis till din plats i Hall of Fame hos oss i DIF Padel!

Stort tack, det känns jättekul!

Berätta, när och hur upptäckte du padel?

Det var när jag snackade med Olof Mellberg, han var i FC Köpenhamn under 2014-2015 och sa att han hade spelat mycket padel nere i Skåne och att det var jävligt kul, det var första gången jag började höra om padelsporten. Efter min fotbollskarriär pluggade jag på Cruyff Institute på Handelshögskolan, en utbildning riktad till elitidrottsmän oavsett vilken elitidrott man håller på med och vill göra en karriärsväxling in i näringslivet. Väl där pluggade jag med en kille som heter Jonas Andersson som då skulle driva ett projekt (PDL) i Frihamnen så det var mycket padelsnack då hans arbete skulle handla just om padel. Jag fick även kontakt med en kvinna som heter Maria Capistrano, en tennistjej som skulle driva padel ute på Ekerö som jag tror var Stockholms första padel. Så jag kom i kontakt med padel på många olika sätt för 5 år sen ungefär.

Det måste inneburit att du var relativt tidigt inne i padeln med andra ord? 

Ja, men det var jag eftersom det inte hade blivit någon boom än här i Sverige, ingen spelade här. Jag tror det fanns en bana ute på Ekerö i stort sett. Sen blev det fem banor i Frihamnen där vi började spela och testa, så det var riktigt i starten.

Och som många har gjort på senaste tiden så fastnade ni för sporten redan då?
– Ja, det gick väldigt snabbt. Vi spelade ganska mycket och blev snabbt väldigt mycket bättre och jag fastnade för sporten i stort sett på en gång. Det är ju inte bara jag, det är en jädra boom inom padelsporten. Samma känsla som jag och nu många andra har är att det är jäkligt kul och framförallt tycker jag att det är väldigt roligt att många tjejer spelar också.

Hur ofta spelar du normalt sett? 

Sista året har jag spelat väldigt väldigt mycket, runt fem gånger i veckan, så det blir ofta matcher. Inte varje dag men varannan iallafall.

Det är en hel del padel! Då undrar vi ju vilka Djurgårdare spelar med mest? 

Det blir lite blandat men jag spelar med Kim Källström, Markus Karlsson, Abgar Barsom, Erton Fejzullahu, Kenneth Höie och sen har det blivit någon gång med Fredrik Stenman så det är lite Djurgårdsprofiler jag lirar med.

Ja, låter som ett gäng profiler med bra tävlingsskallar.  Så… vem är skönast att vinna mot och varför?

Haha, ja. Kenneth Höie spelar en hel del, vi spelar ibland. Han blir riktigt arg på riktigt, så det är lite kul. Nu har det blivit så att vi spelar i lag, men han har ett hett temperament på banan.

Detta innebär nog att Kenneth kan räkna med en intervjuförfrågan framöver, haha. Vem är skulle du säga är bäst, om du inte får säga dig själv?

Av gänget jag nämnde tidigare är det ju Markus Karlsson, han har spelat en hel del och Kim Källström. Eller nej, förresten. Andreas Isaksson är helt klart bäst utav dom, vi spelar en del när han är i Stockholm. Han är bäst i det gänget.

Många håller igång med padel hör vi ju, så det känns ju kul med en gemensam sport där flera kommit samman i ännu en sport med ett hett tävlingsmoment. 

Ja, det är verkligen så. Det är en väldigt kul sport då det är väldigt mycket spelförståelse i sporten som man har mycket nytta av om man besitter den kunskapen. Det är ju en väldigt skön blandning av många egenskaper, självklart måste man vara bolltrygg och det är en fördel om man har någon typ av bakgrund med racket innan. Jag själv har spelat väldigt mycket pingis i mina ungdomsår och till viss del tennis. Är man bolltrygg i grunden så har man mycket vunnet, men lite racketvana är att föredra såklart.

Vad skulle du säga att du föredrar, stå på höger eller vänster sida på banan? 

Egentligen kan jag spela på båda sidor. Jag borde spela forehand, alltså på högersidan eftersom jag har en sämre smash. Men det blir ändå att jag spelar en del backhand. Men jag saknar smashen, jag har svårt att kicka ut bollen och avgöra. Det är mitt svaga kort på banan!

Vilket rack spelar du med? 

Jag fastnade för Wilson Blade och har kört vidare på det just nu.

Om du får ge ett tips till dina Djurgårdsvänner ute på banorna, vad skulle det vara? 

Det är helt klart att hålla bollen vid liv. Det är väldigt många som försöker med för svåra slag och spelar lite ovårdat, men att hålla bollen vid liv. Det kommer man sjukt långt på.

Det tackar vi såklart för! Och då kommer vi ju in lite på vilka meriter man kan få om man håller bollen vid liv så länge man kan. Vad är din största padelmerit? 

Oj. Största meriten… Då säger jag att det är en merit att jag spelar på samma nivå som Jonas Björkman när jag har en bra dag, haha. 😉

Och för att avsluta intervjun vill vi veta vad som är den största fördelen med att bli medlem i DIF Padel enligt dig? 

När det finns en sektion i Djurgården i en ny sport som padeln är så är det ju självklart att bli medlem. Det är oerhört roligt att komma i kontakt och spela med andra Djurgårdare.

Vi skickar ett stort tack för en bra och härlig intervju med Andreas Johansson och gratulerar till platsen som medlem i Hall of Fame – Adde har och kommer dessutom dyka upp på våra events och bjuda på både tips och trix och anekdoter. Är du sugen på att boka ett DIF Padel Event med Celebrity Star så kontaktar du vår eventansvarig: Jonas Carlqvist, 0707 57 27 78. Läs mer på : https://difpadel.se/event/