Parapadel


Under uppbyggnad, kommer snart.


Bli medlem och ta del av våra attraktiva förmåner

Djurgården Padel började ta form hösten 2019 när Daniel Björklund, Abgar Barsom, Jonas Carlqvist, Alex Lindgren och Henrik Gylden träffades och diskuterade padeltennis och dess brist på banor.

Alla personer som närvarade under mötet hade en gemensam nämnare. Samtliga älskar Djurgårdens IF. Samtliga var dock slående överens om att det saknades en viktig pusselbit under Djurgårdsalliansens paraply – en padelförening. Padel ansåg vi som en självklarhet under Djurgårdens mantel.

Så varför inte skapa en förening vars huvudsyfte är att erbjuda Djurgårdsfamiljen en förening som vurmar för padel, tänkte vi. Och så blev det.

Syfte


DIF Padel vill stimulera, uppmuntra samt sprida glädje för padeltennisen. Vi vill att att alla våra medlemmar ska känna sig välkomna – nybörjare som avancerade.

Mål


Under 2020 har vi som mål att upprätta ett seriespel. Seriespelet kommer bedrivas i form av divisionsspel med upp- och nedflyttning. Detta för att eftersträva en likvärdig kaliber på lagen i respektive division och för att skapa tävlingsnerv, men även för att generera bredd. På så sätt finns det både utrymme för de som har för avsikt att satsa på att ta sig så högt upp som möjligt i seriesystemet, samt för de som betraktar seriespelet som en rolig motionsform (läs: den glade motionären).

Under uppbyggnad, kommer snart


Bli medlem och ta del av våra attraktiva förmåner

Utöver seriespelet planerar vi även att organisera vårt första – och därmed historiska – klubbmästerskap under hösten (mer info kommer längre fram). Observera att medlemskap krävs för att få deltaga. Tanken är att arrangera tre klasser:

– Klass A (lämpar sig för den mest avancerade padelspelaren som har spelat en ansenlig mängd padel)
– Klass B (lämpar sig för den genomsnittlige padelspelaren som har spelat en adekvat mängd padel)
– Klass C (lämpar sig för den icke beprövade padelspelaren, men som ändå har spelat en del padel sedan tidigare)

Vi kommer under 2020, vad det lider, även påbörja ett planerande för padelresor utomlands inför säsongen 2021. Vi har även som mål att hitta samarbetspartners som kan jobba med att utbilda er till bättre padelspelare.

Under uppbyggnad


Kommer snart