Intervju – Isaksson siktar på final i KM!

Med endast fyra veckor kvar till årets KM har vi tagit tempen på klubbikonen Andreas Isaksson, som gör comeback efter att ha varit skadad under fjolårets mästerskap – och med stor tillförsikt blickar fram mot en av årets verkliga höjdpunkter för alla Djurgårdare där ute.


Detta blir ju tredje året som vi arrangerar KM. Du har varit med i olika roller – som spelare 2021 och som åskådare ifjol på grund av skada. Vad är dina förväntningar på årets upplaga när du återigen står på banan?

– Det ska bli kul att spela, jag saknade det förra året då man fick sida vid sidan om och titta på. Det var en härlig stämning och roliga matcher så det ska bli kul att återigen få spela.

Hur laddar du upp inför KM?

– Det har varit dåligt med träning senaste tiden delvis på grund av tränarkursen jag för tillfället går där det har varit mycket. Så jag får börja vässa formen, den är nämligen sådär får man lov att säga.

Du spelar med en annan tidigare SM-guldvinnare, Andreas Johansson, i år. Hur skiljer han sig åt som spelare gentemot Abgar Barsom som du spelade med förra gången du var med?

– Adde är en nivå högre. Abbe är också vass men Adde har en annan racketvana i egenskap av gammal pingisspelare, så han är lite vassare. Sedan har han spelat väldigt mycket padel och även länge. Han är väldigt duktig så det blir han som får styra oss, jag får bara hänga på. Det kommer bli krig om BH-sidan eftersom vi båda spelar backhand, men det är möjligt att jag får kliva över och lira forehand även om jag trivs bäst på BH-sidan.

Jag kan tänka mig att du har bra tryck i bössan.

– Ja men den är väl hyfsad på amatörnivå i alla fall. Jag lever mycket på min längd och räckvidd.

Utöver det uppenbara att slå alla andra Djurgårdsprofiler från fotbollsled som kommer vara med, vad är målsättningen i år?

– Det är svårt att säga, det beror på hur tuff konkurrensen blir och det vet vi ju inte ännu. Helt klart att vi satsar på att gå långt. Men i och med att vi båda har kommit till semifinal tidigare (Isak ihop med Barsom 2021 och Adde tillsammans med en annan tidigare DIF-keeper – Kenneth Höie) så måste målet vara att komma till final.

Som målvakt har man ju ofta välutvecklade reflexer. Upplever du att du besitter en fördel där mot andra padelspelare eller är det snarare andra kvaliteter från fotbollen som du tar med dig in på padelbanan?

– Jag skulle säga att det är reflexer och spelförståelsen som man tar med sig som målvakt. Samt räckvidden förstås. Sedan är jag inte superbra tekniskt sett, det ser sällan särskilt snyggt ut när jag spelar – men det är desto mer effektivt. Generellt tror jag att man får en förståelse från bollsporten. Har man tidigare spelat en bollsport klarar man sig nog hyfsat i de flesta bollsporterna.

Avslutningsvis: du som, i någon form, varit med oss våra två inledande år – varför ska alla padelentusiaster som sympatiserar med Djurgårdens IF anmäla sig till KM?

– För att det är ett väldigt häftigt event med en härlig inramning. Vi djurgårdare har alltid något att snacka om tillsammans. Även om det är tävling så råder en familjär och skön stämning.

 Så, kära Djurgårdare, gör som Isak och anmäl er till KM här:

https://rankedin.com/en/tournament/29156/klubbmasterskap-djurgarden-padel-2023/

/ DIF Padel