Nya mästare i året KM

Sista helgen i november arrangerade DIF Padel föreningens andra klubbmästerskap i historien och över 80 djurgårdare slogs om titeln KM-mästare i Djurgården IFs femte största förening. Vi möttes som väntat av fantastiskt padel, otroliga vinnarskallar och familjär stämning ute på Ultimate Padel i Upplands Väsby. 

Tre klasser spelades under helgen 26-27 november, och vi fick nya mästare i mix- och i herrklassen, medan regerande mästarna i damklassen Lotta Röhnisch och Daniela Moskovits höll för favorittrycket mot Mikaela Johansson och Sofia Rundström i finalen.

Vi gratulerar nya KM-mästarna Andreas Johansson och Sofia Rundström i mixklassen, som efter en rafflande final mot förra årets ruskiga mixpar Johan Eriksson och Lotta Röhnisch tog hem titeln.

I herrklassen fick vi se gamla guldhjältarna Astrit Ajdarevic och Louay Chanko segra mot Kenneth Höie och Andreas Johansson i semifinalen, för att sedan ställas mot Oscar Harjunmaa och Kim Johansson som gått igenom turneringen med stil och klass. Efter en oerhört rafflande och rekordjämn batalj mot Klas Hallgren och Christian Falk skrevs segersiffrorna till 0-6, 7-6, 7-6.

Väl i finalen såg vi team Harjunmaa och Johansson inleda lite skakigt efter en stark start från Ajdarevic/Chanko, men till sist knyta nävarna och spela hem KM-titeln med siffrorna 7-5, 6-3.

På söndagen ärades vi även av besök från DIF Fotbolls sportchef Super-Bosse Andersson samt fantastiska hedersledamoten i DIF Fotbolls samt ledamot i Djurgårdens IF Pelle Kotschak, som delade ut priser till våra medaljörer. Stort tack för att ni tog chansen att komma ut och hylla våra finalister och vinnare.

Vi vill tacka alla medlemmar och deltagare som gör KM möjligt, och inte minst ett stort tack till våra fantastiska sponsorer som hjälper oss väldigt mycket för att få ett magiskt arrangemang och prisbord. Förstapriset i varje klass blev en resa på DIF Padels camp i Marbella under 2023, mer info om detta kommer efter årsskiftet.

Sponsorer för årets prisbord och som gjort KM möjligt, ett stort tack till er:

Scandic

Arvid Nordquist

RS Padel

Stjärnurmakarna Nacka

Trosa Stadshotell

Roodeberg

Molind

Österåkers Golfklubb

Jarla Rör

Rent a Chef

Folkhemmet

Raccoon

Vitamin Well

 

Vi ses nästa år!

/DIF Padel